Zdaniem Prezesa firmy

AMBICJE O ZASIĘGU MIĘDZYNARODOWYM

jean-paul-berthome_fondation-mustela.jpg

jean-paul-berthome_fondation-mustela.jpg, par admin

Jean-Paul Berthomé, prezes Fundacji Mustela i firmy Laboratoires Expanscience, mówi o planach Fundacji Mustela związanych z rynkiem międzynarodowym.

Po ponad 30 latach istnienia Fundacja Mustela pozostaje wierna swojemu początkowemu powołaniu, którym jest wspieranie (przyszłych) specjalistów opiekujących się małymi dziećmi i rodzinami.

Dlatego w 2016 r. dofinansowaliśmy sześć projektów badawczych w zakresie psychologii, położnictwa i pediatrii kwotą 32 000 euro. Od 1982 r. wspomogliśmy w ten sposób ponad 120 projektów. Dowodem znaczenia naszej instytucji jest to, że otrzymujemy średnio około 100 zgłoszeń rocznie kandydatów do naszych nagród i stypendiów.

Broszury, plakaty, książeczki — co roku rozprowadzamy dziesiątki tysięcy egzemplarzy naszych publikacji informacyjnych i uświadamiających.

Ponadto prowadzimy działalność w Internecie. Zamieściliśmy w sieci interaktywne publikacje poświęcone różnorodnym zagadnieniom z dziedziny pediatrii — pierwsze dni dziecka w domu, czystość, rytm dnia, żywienie…

mot-du-president-corde_c.jpg

mot-du-president-corde_c.jpg, par admin

Jeżeli chodzi o pracę w terenie, chcemy rozwinąć działalność Fundacji Mustela za granicą. Nagroda w dziedzinie położnictwa, przyznawana już w Belgii i Polsce, została w 2017 r. wprowadzona w Hiszpanii i Włoszech.

Działania organizowane bezpośrednio przez Fundację Mustela uzupełniają liczne inicjatywy podejmowane przez oddziały firmy Laboratoires Expanscience na całym świecie.

Jean-Paul Berthomé
Prezes Fundacji Mustela